Bozanspor - Bilmemneyspor Maçı Yazdır

ImageKöyümüzün yukarısındaki Yazıda, tahminimce 1983 veya 1984 senesinde yapılan Sulama Suyu Depolama Havuzunun inşaatının sürdügü yaz aylarındada dönemin gençleri her akşam olduğu gibi yine Tekkenin önündeki Bozan Harman yerinde toplanır kendi aralarında maç yaparlardı.

Sözkonusu Havuzun inşaatında çalışan ve aklımda çoğunluğu Muş'lular diye kalan işçilerin sayısıda 20 kişi civarıyken Bozanlı gençlerle bu Havuz inşaatında çalışan işçilerle bir maç organize edilmişti. Harman yerinde oynanan maç başlamış ve birçok köylümüzde maçı seyrediyordu.

Dönemin Futbolda Bozan Köyü adına yıldız isimleri merhum Yusuf (Çelik) Dayının oğlu Hasan ile Kamil dayının oğlu Hasan'ın klaslarını konuşturduğu maçta Bozanspor rakibe büyük fark atarken o dönem Radyolardan maç dinleyen ve izlediği maçı Maç Spikeri gibi kenardan bagıra bağıra anlatmaya çalışan, yaşı küçük olduğu için mecburi seyirci konumundaki Bozanlı bir Çocuk, hala oynanmakta olan maçın skorunu diğer izleyicilere bir Spiker edasıyla hatırlatmak için bir ara bağıra bağıra ''Sayın Seyirciler Körüseyn dayı gilin Hasan abiyle, Kamil Dayı gilin Hasanının attığı 6 gol ile Bozanspor 6 diyip duraksadı ve ardından rakip takıma ne isim vereceğine karar vereyeyince, Bilmemneyspor 0 diyerek anlatımına devam etti... Çavuşşspor, Kuşuspor, Gevrennispor, Eymirspor olunca sorunsuz olan anlatımlar, nereli olduklarında emin olmayınca Bilmemneyspor olarak Seyirciye Lanse edilmişti. :)

Maçı Bozanlı Gençler büyük farkla 11-0 kazanmıştı. Gollerin hemen hemen hepsini Hasan Çelik(merhum Yusuf Çelik oğlu) atmıştı. //

 

Resim: Arguvan Kaymakamlık Kupasına katılan Bozanspor takımı(gönderen:Selahaddin Yılmaz)

Anlatım:Deniz

 

 
< Önceki   Sonraki >